Hej då vintern.

En helt vanlig dag
Den här sista februari eftermiddagen ägnade jag med familj åt att ströva runt i Djurgården, ett vackert naturområde i Eskilstuna. Jag passade självklart på att plåta lite.
 
 
Solen lyste så vackert på de kringliga grenarna...
 
 
I den här gamla byggnaden hade jag hemkunskap i när jag gick på högstadiet. Jag hade nog uppskattat att baka och laga mat där mer idag än jag gjorde då tyvärr, för såhär i efterhand har jag för mig att det var riktigt tjusigt invändigt också!
 
 
Ännu fler träd med kringliga grenar. Det här trädet var extra tjusigt mot den otroligt blå himlen.
 
 
Ännu fler äldre byggnader, Eskilstuna kryllar av gamla smedstugor och andra gamla hus, det är ju trots allt "Sméstan".
 
 
På denna bild är träden nästan guldiga, väldigt vackert tycker jag.
 
 
På väg hemåt igen...
 
Nu får snön gärna försvinna helt och hållet!
blå himmel, bra dag, djurgården, djurgårn, eskilstuna, februari, sista februari, skog, snart vår, snö, sol, soligt, träd, vår, vårkänslor, vårvinter;
Kommentera här!

HÅLL TUMMARNA!

Tävlingar
Så, nu har jag tävlat på Erikshjälpens hemsida, det var Fröken retro (www.secondhandbloggen.se) som tipsade och egentligen vill jag inte tipsa allt för många eftersom jag så gärna själv vill vinna! ;)

Jag har i alla fall skickat in en hemsk bild på vårt vardagsrum (så hemskt som det faktiskt är till vardags) och jag hoppas att ingen har så fult och rörigt som vi och att jag är SÅ värd en remake!

http://www.erikshjalpen.se/secondhand/remake/?&surveySuccess=1&qsid=1359380233#1359380233
Erikshjälpen, Shopping, inredning, personligt, remake, second hand, tävling, återanvändning;
Kommentera här!

Mixing looks.

Hår Kläder, skor & accessoarer Make up
Drömde i det otroliga solljuset om vårbröllop eller någon annan vårfest där det är tillåtet att klä upp sig i romantisk stil, gammelrosa, puderbeige, blommor och så vidare...
 
Så eftersom jag bara är hemma idag och brist på vettiga saker att göra så passade jag på att fixa stilen!
 
 
Jag invigde mitt blommiga hårband och den prickiga scarfen som jag köpte i måndags på Glitter.
 
 
Som underdel hade jag min höga, vippiga kjol i jeansinspiration från H&M (köpt på Tradera.com) och prickiga strumpbyxor också från H&M.
 
 
Närbild på håret och hårbandet
 
 
Prickar och prickar.. I olika färger men det blev visst snyggt ändå.
 
 
Och sista då, en lite dramatisk bild på mig med de nya solglasögonen (de är också från Glitter) mixad med den romantiska looken, man ska inte vara rädd för att blanda stilar tillsammans för det skapar dramatik vilket är något jag verkligen gillar!
50-tal, 50s, 50tal, H&M, bra dag, dagens klädsel, dagens outfit, glitter, hm, hur jag ser ut, håraccessoarer, kavaj, kopparrött hår, make up, orange hår, prickig, prickig scarf, prickiga strumpbyxor, rött hår, scarf, sminkning, sol, solglasögon, soligt, vad jag har på mig, vippig kjol, vår, vårkänslor;
Kommentera här!

Mönster jag är svag för just nu.

saker & ting
Jag är alltid mönstergalen men just nu är jag så galen att allt ska vara i vissa speciella mönster och det spelar ingen roll att jag redan har just det mönstret på massa klänningar, askar, sängkläder you name it utan jag vill fortsätta köpa allt i dessa mönster.
 
Nu så tänkte jag vi skulle titta på vilka mönster det är jag är så förtjust i!
 
 
Polkagrisrandigt. Röda och vita ränder men helst i form av riktiga polkagrisar i en fin karamellskål
(även fast jag inte är så dunderförtjust i smaken) och på sugrör!
 
 
Harlequin mönster. Det förklarar antagligen mitt val av bloggtema. Svartvitt är självklart snyggt men gärna i mer pastelliga varianter också. Och så får det mig att tänka på clown couture och hur mycket jag vill få gå på maskerad och klä ut mig till clown...
 
 
Den här clownoutfiten ovan är ju att dö för...
 
   
 
Och till sist så är prickigt alltid en favorit och den här plåtburken (från blommigt och prickigt) skulle jag kunna tänka mig att ha kaffe i fast helst av allt vill jag ju inte köpa nya saker så får väl måla om en gammal plåtburk!
 
 
50-tal, 50s, 50tal, Om mig, blommigt och prickigt, clown, clown couture, harlequin, harlequin mönstrat, mönster, mönstrat, personlig stil, polkadots, polkagris, polkagris randigt, prickig, prickigt, röd och vit, snart vår, vill ha, vår, vårkänslor, återanvändning, önskelista;
Kommentera här!

Kattmugg.

En helt vanlig dag
Börjar den här soliga dagen med en rolig kattmugg som jag hittade i skåpet och som jag glömt bort... Kände att jag var tvungen att dokumentera den!
god morgon, humor, kaffe, katt, kattmugg, morgon, mugg, roligt, sol, soligt, veckodagarna;
Kommentera här!

Varför jag och så många andra väljer second hand & vintage.

Kläder, skor & accessoarer Second hand
Det är verkligen inne på tapeten nu med återanvändning/recycling! Att man borde dra ned på massproduktionen och konsumtionssamhället både för att värna om vår miljö men också för att vi borde tänka på hur de människor (ibland till och med barn) som tillverkar de nyproducerade produkterna blir behandlade.

Så här följer min positiva lista om second hand, retroprylar och vintage!

1. Det är bra för miljön. Att producera nytt, nytt, nytt hela tiden tär jättemycket på miljön och jordens resurser! TÄNK på det!

 (Myrornas logotype)

 

2. Kläder & prylar var mer hållbara och välgjorda förr. Då var det meningen att saker skulle hålla så länge som möjligt, till skillnad från idag då det enda affärerna vill är att sakerna och kläderna endast ska hålla en säsong så att man måste komma tillbaka och köpa nytt igen! Jag läste om en person som haft sin kappa i 23 år och då hade hon ändå köpt den second hand och redan då var den gammal! IKEA möbler då, undrar om de kan hålla efter 50 års användande? ;)

3. Man får vara unik. När ting producerades innan 1970-talet så gjordes de inte i massupplagor och även om prylen har funnits i ganska många upplagor så kan de ändå vid det här laget gått sönder och slängts vilket gör att det inte finns så många kvar.

4. Kläder & prylar var snyggare förr (inte alltid men ofta)! Kolla bara hur klädmodet och inredningssaker ofta strävar bakåt i tiden och blir retro/vintageinspirerade. Dock görs de aldrig i lika god kvalitet längre!

5. Sakerna har en historia. Jag har alltid tänkt på prylar och kläder som om de också har ett liv eller att ägarens energier finns i sakerna. Det är därför jag alltid velat ha ett gamalt hus, ett hus som varit med om saker, som blivit älskat och inrett många gånger och så vidare. Jag är själv uppvuxen i ett mycket gammalt hus.

6. Det kan vara billigt. Samma här så gäller det inte alltid, vissa saker kan vara jättedyra. LÖJLIGT dyra till och med.

7. Till sist så kan man med enkla medel (och förhoppningsvis en billig peng) skapa en personlig stil. Man kan förtrolla något billigt och fult till något personligt och snyggt! En tråkig möbel kan lätt målas om i någon fräck färg som turkos eller rosa och så får en rustik möbel en färgglad, modern och personlig touch.

 Bara att spraya!
Vintage, miljö, miljömedveten, personlig stil, recycling, retro, tänk på miljön, varför man ska välja second hand, återanvändning;
Kommentera här!

Småfynd

En helt vanlig dag Second hand
Min dag i instagrambilder! (heter retroaktivist på insta också för er som inte visste det)
 
Skulle plugga i Katrineholm med mina studiekamrater så tog tåget dit! En stor cappuccino unnade jag mig som frukost och färrdlektyren fick bli Expressens bilaga Vintage med reportage hemma hos bland annat vackra Elsa Billgren.
 
Solglasögonen var på idag igen då det var en solig morgon, den försvann dock senare på dagen!
 
När jag läst klart tidningen slappnade jag av med lite skön musik... The Smiths till exempel..
 
 
Sedan blev det plugg... Vi skulle hitta på ett förskolematerial för de större barnen där vi skulle specialisera oss på något som sker i kroppen.. Vår grupp valde hjärtat och blodomloppets betydlese för våra kroppar.
 
 
Sedan gick jag till mit favoritplejs i Katrineholm nämligen Magasinet och det är just vad det är. Ett stort magasin med massa gamla saker.. De hade en trearmad lampa som jag så gärna vill ha men dock för 2500 kr, så det får jag nog glömma!
 
Jäkligt suddig bild, ber om ursäkt för det!
 
 
Fina Gustavianska? stolar....
 
 
Det enda jag köpte var lite småsaker, som dessa två söta cupcakes. De är nya och väldigt trendiga men kunde inte lämna dem.. Den ena rosa är som en liten burk/ask som man kan lägga något i, eventuellt sockerbitar eller något och den blå är egentligen en sparbössa men lär endast använda den som prydnad i köket.
 
Har länge varit ute efter en karamellskål och idag hittade jag en för ynka 20 kr på Röda Korset i Katrineholm. Helst hade jag velat haft en med lock, men den här duger bra!
 
 
Och dagens sista fynd är denna vas/ljushållare i blått. Ful och vacker på samma gång.. Den är lite mer turkosblå egentligen (favoritfärgen)...
 
Elsa Billgren, Magasinet, Röda Korset, Röda Korset Second Hand, Vintage, blå vas, bra dag, cupcakes, fynd, fyndat, inspiration, karamellskål, katrineholm, plugg, second hand, studier, tåg, vas;
Kommentera här!

Sensommar nostalgi.

Hår Nostalgi
Åh vad jag vill ha tröjväder. Som på våren/tidiga sommaren alternativt sensommaren.. Här är bilder tagna från ett jättemysigt café mitt ute på landet som heter Mary's Cafe, sensommaren 2011. Och det är min syster som är fotografen. Saknar vädret och saknar håret! Bara så att ni vet...
 
Helt lovely var det den dagen och den här våren och sommaren ska bli minst lika lovely den!
Mary's Café, bra dag, café, fika, fotograf, nostalgi, rödhårig, rött hår, solglasögon, sommar, syster, tillbakablick, vår;
Kommentera här!

Shop 'til you drop.

En helt vanlig dag Kläder, skor & accessoarer Make up
Idag var mitt uppdrag att följa med dessa två damer på en shoppingrunda...
Sofia och hennes snart 3 åriga dotter Olivia...
Lite uppfriskningar.. Waynes Coffees Ice Tea med persikosmak och Olivia körde fruktsmoothie.
 
 
Här är då jag, glad och orangehårig. Samma färg som smoothien enligt Olivia :)
 
 
Egofotade mig själv på InterSport, inte min typ av affär, kände mig ganska lost actually!
 
 
Och en lite lagom suddig on-the-toilet-pic! Gillar min skjorta jag fyndade på Second Hand förra veckan!
 
 
Sedan blev det matpaus, lax (och någon mer fisk) med potatismos och sparris...
 
När det var dags att bege sig hem igen så fick Olivia prova mina nya solisar :)
 
 
Här har jag själv på mig dem <3
 
 
Och nu kommer lite av det som jag shoppade och som jag plåtade när jag kom hem...
 
Solglasögonen, ett hårband med blommor och en ljusrosa prickig scarf..
 
Olika varianter av prickmönster på tights och två par helt vanliga svarta såklart!
 
 
Och så lite nya skönhetsprodukter...
 
 
Så, det var allt för den här gången!
50-tal, 50s, 50tal, 60-tal, 60s, 60tal, H&M, Shopping, bra dag, dagens klädsel, dagens outfit, glitter, hm, kortärmad skjorta, lunch, orange hår, rött hår, shopaholic, shoppingrunda, sol, solglasögon, the swedish fika, tuna park, vippig kjol, vänner, vårkänslor;
25 kommentarer

Avritad av Masja.

Avritad Om mig
Lade upp på förra bloggen när min vän Masja (www.masjaoart.blogg.se) hade ritat av mig. Hon är så duktig och har en helt egen stil när hon ritar. Jag är så nöjd med mitt porträtt, det är likt mig på ett lekfullt sätt!
 
Masja, Masjaoart, avritad, illustration, teckning, teckning av mig, ugglor;
En kommentar

Skönhetsprodukter jag inte klarar mig utan.

Hår Make up
 
 

1. Make Up Stores - Matt Foundation Milk

2. Vit kajalpenna märke spelar ingen större roll

3. Eyeliner/dipliner från H&M
4. Mascaror varierar, just nu har jag den här. Har liksom inte hittat "den rätte" än.
 5. Eftersom mina ögonbryn aldrig blir snygga av sig själva så klarar jag mig inte utan ögonbrynspenna. Brukar köra blond/ljusbrun från H&M
 
6. Jag är beroende av rött läppstift för tillfället och de flesta funkar bra bara det är rätt nyans. Dock tjatar många om märket MAC och hur bra det är. Jag har inte testat det men det får väl bli nästa gång jag behöver ett nytt.
 
7. Och till sist, min Revlon Nutri Color Creme nyans 400 som är min räddare i nöden. Med den i min ägo slipper jag färga/tona om håret så ofta som det annars kan behövas med röd/orange hår.
 
H&M, eyeliner, foundation, hm, kopparrött hår, läppstift, mac, make up, make up store, orange hår, rödhårig, rött hår, rött läppstift, saker jag inte klarar mig utan, skönhetsprodukter, smink, sminkning, vit kajal;
Kommentera här!

Önskelista.

Kläder, skor & accessoarer
Lite saker att drömma om såhär inför våren...
 
En supergullig klänning... Tror den är ifrån Miss Selfridge..
 
En scarf i bästa pastellfärgerna! Från Zalando
Riktigt schyssta party strumpbyxor! Från ElBastardo.se
 
En mycket enkel men elegant spetsklänning från Vero Moda..
 
Avslutar med en bild på den här vackra 50-tals vintageklänningen från Moddie.se som faktiskt är min nu!
Lycklig som få är jag.
 
50-tal, 50s, 50tal, El Bastardo, Moddie, Vintage, bardot rutig, bardotrutig, gingham rutig, ginghamrutig, klädsel, klänning, klänningar, miss selfridge, retro, retro kläder, retro klänning, rutig, snart vår, sommar, spets, spetsklänning, squaredance, vero moda, vill ha, vårkänslor, zalando, äkta vintage, äkta vintageklänning, önskelista;
Kommentera här!

Om att ha svårt att leva i nuet och sånt dära.

Känslor Om mig
Varför, VARFÖR är motivationen och inspirationen till att ens orka lyfta ett finger ibland helt bortblåst? Inte ett tecken till dem egenskaperna någonstans? Samtidigt som jag är väldigt kluven idag... Jag vill både skratta och gråta, sova och vara vaken, göra massor och ingenting. Det är den värsta känslan, för man får för sig att göra något, nästan börjar och sedan sätter man sig bara ned och ger upp. Bläh säger jag bara.

Jag vill fylla lägenheten med tulpanbuketter, trolla bort snön, plocka bort molnen så att solen kan få spricka fram och ge utav sin värme och energi. Jag vill sitta i en mysig park och äta en stor glass i en fin klänning med solisar på! JAG VILL JAG VILL JAG VILL!! För då orkar jag åtminstone göra saker och ting helt klart.

Men, det lär dröja ett tag till. Så jag får försöka hitta på något som piggar upp här hemma, kanske baka något eller måla om någon ful och tråkig sak i turkost eller rosa! (Tulpanbuketterna skulle funka, om jag hade råd det vill säga)

Det är som tur är i alla fall gratis att drömma sig bort till en full picknick korg med röd och vitrutig duk utbredd i det gröna gräset, få dricka hemmagjord saft och äta hembakade bullar och massa andra godsaker som frukt, kakor och kanske godis. Mmm..

Den dagen kommer, intalar jag både mig själv och ni andra som också längtar ihjäl er! Man får helt enkelt lära sig att leva i nuet, vilket jag personligen är väldigt dålig på då jag antingen är en bakåtsträvare (ja i prylar och kläder men också i mitt personliga känsloliv) eller så längtar/oroar jag mig för framtiden...

Det är något jag måste jobba med varje dag...
 
Bad day, brist, drömmar, dålig dag, dåliga dagar, fika, filt, gott, hemmagjord, hur man blir glad igen, inspiration, kakor, motivation, måla om, picknick, picnic, rutig duk, saft, snart vår, sommar, tulpaner, uppiggande, vill ha, vårkänslor, önskelista;
Kommentera här!

Helgen... So far!

En helt vanlig dag
Efter att min dag hade sugit musten ur mig igår så vände det ju sedan som ni läste redan igår..
Då gick jag ut och handlade fredagsfika och godis till mig och min familj (sambo och son).
 
Det bjöds på donuts, singoalla och ballerinakakor...
 
 
...det godaste godiset...
 
...och så såg vi på en halvrolig och halvdålig animerad film som jag hade haft högre förväntningar på
men visst skrattade vi alla tre
 
 
Idag insåg jag också hur mitt hår har lyckats få mycket mer volym och blivit mer på bara några månader. Jag hade blekt och färgat sönder det men nu är det äntligen på väg tillbaka Och det gör mig superlycklig.
 
Till vänster är håret tunt och slitet och till höger är jag idag! Längden är typ densamma eftersom jag fått klippa mig med jämna mellanrum men nu ska det bli långt!
 
 
Solen idag alltså... Solglasögonen åkte på när jag och Julian skulle gå till en lekpark och möta upp våra vänner där. Det känns verkligen som att våren är på väg sakta men säkert, när solen värmer, fåglarna kvittrar och snön försvinner från marken mer och mer.
 
 
Jag älskar de första vårtecknena som för mig är när trottoarerna börjar komma fram och att det smälter och rasar överallt...
 
 
När vi kom fram till parken så matade vi en massa hungriga gräsänder, vi hade tagit med en hel påse med gammalt bröd som de fick smaska på!
 
 
Julian och Olivia hade jätteroligt!
 
 
Snurrcykeln eller vad de kallas för hade så gott som frusit fast men ungarna hade kul ändå <3
 
 
En bra och mysig fredag och lördag med andra ord! Hoppas söndagen blir lika fin och solig! Och så hoppas jag att ni haft en awesome helg också!
Julian, ankor, bakelse, ballerinaskor, barn, bra dag, donuts, fika, gott, helg, hotell transylvanien, hårvolym, kakor, lekpark, lördag, rödhårig, rött hår, snart vår, sol, solglasögon, the swedish fika, tjockare hår, uppiggande, vänner, vårkänslor, änder;
Kommentera här!

Swedish Hasbeens

Kläder, skor & accessoarer
Tänk om jag vore rik... Eller så får jag dra in på massa annat för dessa är så oooootroooooligt snygga men ser så sjukt bekväma ut också. Spara, spara, spara! Jag som är en riktig slösa! Buhuu..
 
 
Det skulle nog bli den här nyansen "Vintage Blue" isåfall eftersom (hör och häpna) ljusblå har blivit min nya favoritfärg!!
 
 
 


40-tal, 40s, 50-tal, 50s, 50tal, klädsel, ljusblå, outfit, peep toe, peeptoe, pin up, pin up girl, skor, swedish hasbeens, träskor, vill ha, vintage blue, vintage inspirerad, önskelista;
Kommentera här!

Vilken pin up girl är jag? Test!

Om mig
Gjorde ett litet test i brist på annat skojigt. Vilken pin up girl är jag mest lik i personligheten!
 
 
Which famous Pin up girl are you?

Betty Grable

You're like Betty Grable.  You seem to have a soft, charming, feminine personality that tends to stand out from the crowd.  Betty's famous photo became popular during the WWll era.  Like Betty, you tend to be quite popular with everyone. It's been said that every soldier pinned up her poster.

 
Kan nog stämma ganska bra, jag är lugn, feminin och lite blyg...
 
 
Här kan ni göra testet själva!
40-tal, 40s, 50s, 50tal, Om mig, Vintage, pin up, pin up girl, quiz, test, what pin up girl are you, which pin up girl are you;
Kommentera här!

Hur helvetes fredag kan bli himmelsk fredag.

En helt vanlig dag Kläder, skor & accessoarer
Den här dagen började verkligen inget bra. Av diverse anledningar så kom jag inte iväg och träffade min klasskompis som det var bestämt och jag grät bort allt smink.
 
Men jag har bestämt att detta ska inte bli någon alltför personlig, gnällig och deprimerande blogg så därför ska jag visa hur värt det kan vara att få gråta ut ibland...
 
Jag grät klart, ryckte upp mig, tvättade bort allt utsmetat smink, bytte om till kläder långt inne i garderoben jag knappt visste att jag hade och som skulle bli en perfekt vår-outfit! Jag sminkade om mig HELT ANNORLUNDA mot det som jag gråtit bort.
 
Här är en jeanstygsinspirerad kjol från H&M med hög midja och knappar som jag nästan helt glömt bort! Den är ju supersöt!
Här får ni se min bolerokavaj i närbild, den är söt med de uppvikbara ärmarna med vit och svartprickigt foder, tänk denna med en vit och svartprickig scarf också! Ursäkta röran i bakgrunden och den icke uppsatta stringhyllan ligger fortfarande på golvet!
Om man sätter på rött läppstift och sina favoritsolisar så är dagen sedan fulländad!
 
En öl till maten kan också göra susen...
 
Söta affischer också <3
 
Och sist men inte minst, veta att det bara är cirka EN MÅNAD KVAR TILL VÅR!!!
 
 
När sambon kommer hem tänker jag ta bussen till stan och leta efter en prickig scarf och köpa godis! Sådetså.
50-tal, 50s, 50tal, 60-tal, 60s, 60tal, Bad day, H&M, dålig dag, fredag, hm, hur man blir glad igen, läppstift, repro, retro, retroinspirerade kläder, rött hår, smink, snart vår, uppiggande, vårkänslor, öl;
2 kommentarer

Hårhistoria.

Hår Om mig
 
 
17 år och rödhårig för första gången men det ser brunt ut på bilden på grund av dålig webkamera!
18-19 år svart ganska långt hår....
19 år på våren rödhårig igen...
 
Arielrött hår sommar 2007
 Hårförlängning i det knallröda...
 
Färgade håret och löshåret svart igen på vintern...
När jag fick veta att jag var gravid ville jag köra med extremtoningar en sista gång, här lite mörk rödrosa...
 Rosa/cerise hår på våren/sommaren..
 
Även det rosa fick bli i hårförlängning...
Om ett par månader skulle jag föda, det här är sommaren 2008..
Kort svart hår våren 2009 (småbarnsmamma)
 
Nu kommer lite randombilder för jag kommer inte ihåg i vilken ordning de ska komma egentligen! Haha, har ändrat mig så många gånger!
Mitt drömhår, så ska det se ut i sommar igen... SPARA SPARA SPARA!!!
Brunt, riktigt tråkigt på mig kan jag tycka....
Och nu, orange, sliten page... Men det tar sig, bara jag låter håret vara framöver och ni ser ju på bilderna att det har jag ganska svårt för!!! För detta var bara ett axplock, finns andra hårfärgsbyten däremellan som jag inte hittar dokumenterade för tillfället... Finns väl på någon gammal kraschad hårddisk.
Om mig, basker, blond, blont hår, directions, extremtoning, historia, hårhistoria, jag genom tiderna, kopparrött hår, löshår, nostalgi, orange hår, page, rosa hår, rött hår, svart hår;
Kommentera här!

Klänningar.

Kläder, skor & accessoarer
Lite drömmar medan jag väntar på våren...
e
Den sista gula med vita prickar och rosetter bak på ryggen är ju helt underbar men tyvärr fanns den inte kvar i min storlek så nu gråter jag floder! Bara att leta vidare efter klänningar att dreggla över....
50-tal, 50s, 50tal, gul, klänning, klänningar, lista, nude, pastell, polkadots, prickig, puderrosa, repro, retro, retroinspirerade kläder, spets, spetsklänning, vero moda, vårkänslor, zalando;
Kommentera här!

isblå torsdag.

accessoarer En helt vanlig dag Kläder, skor & Kläder, skor & accessoarer
Ni minns att jag fyndade en isblå/mintfärgad cardigan igår...
 
Idag prövade jag den för att jag hade en tråkig hemma torsdag...
Och se så bra det blev! Sorry för de suddiga Instagrambilderna...
50-tal, 50s, 50tal, 60-tal, 60s, 60tal, blus, cardigan, klädsel, kofta, kopparrött hår, mint, mintblå, orange hår, outfit, pastell, pingstkyrkans second hand, retro, retro kläder, retroinspirerade kläder, rödhårig, rött hår, second hand, spets, torsdag, vårkänslor;
Kommentera här!

Lite udda saker om mig (part 1)

Om mig

 

  • Jag har ett födelsemärke som täcker armbågsknölen och som jag kallade för "Igelkotten" när jag var liten

 

  • Jag heter Ninotchka i mellannamn för att min morfar hade ett ryskt namn (Ivan) och för att mamma tyckte det var fint efter Greta Garbo filmen (1939)

 

  • Jag har läst japanska och ryska

 

  • Jag lärde mig läsa när jag var 4 år med hjälp av min fyra år äldre storasyster 

 

  • Jag har hittat hundratals fyrklövrar, tiotals femklövrar och några stycken sexklövrar i mitt liv! Ingen större lycka och välgång för det

 

  • Jag avskyr byxor och har strumpbyxor på mig hela vintern

 

Och bara för att jag ville skriva en lång lista med annorlunda grejor om mig så kommer jag nästan inte på någonting att skriva.. Så typiskt. Får väl uppdatera den när jag kommer på fler.

Om mig, femklöver, fyrklöver, födelsemärke, jag, japan, japanska, lista, läsa, mig, ninotchka, ryska, sexklöver, udda saker;
En kommentar

Summer.

Kläder, skor & accessoarer
Har återkommande dagdrömmar om sommaren och idag handlade drömmarna om hur mycket jag vill ha en baddräkt och givetvis en i pin up stil. Frågan är då, prickig, randig eller rutig?
 
Tror inte så mycket på röd och vitprickig, känns lite för rockabilly aktigt på något vis.


 

Har varit inne mycket på den här randiga från Seafolly...
 
Tänkte att jag skulle typ se ut såhär i den
 
Turkos är också supertjusigt!!
 
Eller vad sägs om rutig? Också från Seafolly.
 
Hjälp mig gärna!!
50-tal, 50s, 50tal, 60-tal, 60s, 60tal, bad, baddräkt, pin up, pinup, polkadots, prickig, randig, repro, retro, retroinspirerade kläder, rockabilly, rutig, seafolly, sommar;
2 kommentarer

Onsdagsfynd.

Kläder, skor & accessoarer Släktklenoder
FYNDADE HEMMA HOS FÖRÄLDRARNA
 
 Idag skulle jag som ni vet hem till mamma & pappa och rota på deras vind. Då de har helt annan stil mot vad jag har (de gillar 1700-tal) så fick jag i stort sett plocka med mig vad jag ville och det gillas.
 
Det första jag hittade var en jättesöt kruka från ett tyskt företag som heter SMF. Från 1969. Den har varit min mormors och passar perfekt till min fina calanchoe jag köpte igår.
Såhär fin blev den med blomman...
 
En gammal plåtburk från Ögonkakao...
En Arabica Finland skål med apelsiner dock saknas det nog ett lock till den men den är söt ändå...
 
En jättestor filt med inspiration från de klassiska mormorsrutorna men inte riktigt den typiska varianten..
 
Passade perfekt till soffan, duken jag hade på soffbordet och min avlånga kudde...
 
En stringhylla plockade jag med hem från mor & far också men den fotar jag när jag fått iordning den...
 
 
PINGSTKYRKANS SECOND HANDS KLÄDAVDELNING!
 
De hade verkligen sorterat och gjort urtjusigt på Pingstkyrkans second hand och deras klädavdelning idag (den enda delen som var öppen). Jag fyndade allt detta för under 500-lappen!!
 
En locktång...


Två superfina baskrar... En vit och en mintgrön, isblå typ..
 
Ett par lila ballerinaskor..

En supersöt kofta från TopShop i korall/laxrosa/peach...
 
Jättesuddig bild tyvärr men den här blommiga blusen har fin detalj över axklarna!
 
En vanlig svart och vitrandig skjorta i lite retro/vintagestil från H&Ms divided...
 
En söt cardigan/kofta också från H&M med volanger på axlarna..
 
En helt otroligt gullig blus från gamla konsum märket.. Också helt underbar vid axlarna.
En isblå/mintgrönaktig jättefin cardigan med spetsdetaljer.
Och en beige/puderrosa spetsklänning.. Synd att bilderna är så suddiga bara..

432 kr för allt detta!!! Sjukt nöjd med dagen.
 
40-tal, 40s, 50-tal, 50s, 50tal, 60-tal, 60s, 60tal, H&M, Mormor, Vintage, ballerinaskor, basker, blus, cardigan, filt, fynd, fyndat, gåvor, hm, klädsel, klänning, kofta, kruka, locktång, lycklig, mormorsrutor, outfit, pingstkyrkans second hand, porslin, retro kläder, second hand, släktklenod, topshop, turkos, under 500-lappen;
5 kommentarer

Tisdag.

En helt vanlig dag
Idag hade jag en ganska bra dag trots att mascaran nästan är helt slut ;) Valde att fördriva dagen på Leos Lekland med mina väninnor och deras barn!
 
Här är jag med knappt någon mascara alls
 
 Men det finns ju som tur är något som kallas eyeliner!
 
Men eyelinern blev lite i stil med Amy Winehouse så den tvättade jag bort! Satte en rosett i håret men eftersom jag skulle till Leos Lekland idag med vänner & våra kids så kändes den lite over the top ;-D Bytte också klänningen... men var ändå ta den välkända pussposen och så ser håret längre ut när man lutar huvudet bakåt!
 
Så körde på mitt vanliga hår som jag önskar så innerligt att det ville bli längre (löshår kanske?). Gillar dock mitt självfall och ska köra på lockigt framöver. Förut plattade jag håret jämt, why? Självfall ftw!
 
Sedan drog vi och eftersom det snöade så fick jag bylta på mig!
 
Här är Erika med sin Olle...
 
Här är samtliga kidsen, Julian (min son), Olivia och Olle...
 
 
 
Leos Lekland, barn, basker, eyeliner, klädsel, kopparrött hår, lockigt hår, make up, outfit, rosett, rödhårig, senapsgult, självfall, smink, vänner;
Kommentera här!

Rosa bakelser...

En helt vanlig dag
...får en alltid på bättre humör!
 
Jag steg upp 04:30 idag för att hinna med 06:09 tåget till Katrineholm för att skriva tenta i teknik, kemi, fysik, biologi, bild och drama. Klockan 07:00 var jag i Katrineholm och då skulle jag och några studiekamrater äta frukost tillsammans på ett café/brödbod som heter Sultans, mysigt ställe. Jag tog en kaffe och vallmofröbaguette med ost och grönsaker, men för att peppa mig inför tentan så valde jag också den allra sötaste bakelse ni kan tänka er. Ett rosa hjärta med ett hallon på toppen och i botten så var det rispuffar täckt i smält choklad. Mmm säger jag bara.
 
Ett par trevliga bilder från dagen lyckades jag hinna med ifrån Sultans.
 
 
Och såhär rädd såg jag ut innan tentan, för er som vill veta alltså. Men jag tror det gick ganska bra faktiskt...
 
Tenta, bakelse, brödbod, café, fika, frukost, frulle, gott, hallon, kaffe, katrineholm, rispuffar, rosa, studier, sultans, tentamen;
En kommentar

HC Andersens eventyr.

Fick världens gulligaste kakfat/assietter när jag fyllde år i december och tänkte att det passade att lägga upp dem nu. De föreställer HC Andersens olika sagor och är verkligen supersöta. Säkert inget större värde i dem men det gör inte mig något eftersom jag älskar HC Andersens berättelser.
 
Den högst upp till vänster kommer jag inte på vad det är för en saga men den andra är iallafall Dummerjöns (lite suddig bild tyvärr) den till vänster längst ned vet jag inte heller vad det är för saga men den sista är ju självklart Kejsarens nya kläder.
 
 
Högst upp Prinsessan på ärten, bredvid den är Tummelisa, längst ned till vänster är John Blund och sen är det såklart Den lilla flickan med svavelstickorna...
 
 
 
Näktergalen
 
 
De är hursomhelst väldigt söta tycker jag och jag är stolt över att ha dem i min samling...
 
Danskt porslin, Dummerjöns, HC Andersen, HC Andersens eventyr, Kejsarens nya kläder, Prinsessan på ärten, Tummelisa, assietter, berättelser, gåvor, porslin, present, retro, sagor;
Kommentera här!

Min farmor & mormor finns nu litegrann i mitt hem <3

Kläder, skor & accessoarer Släktklenoder
Idag kom mamma, pappa & syster över på lite söndagsfika. Jag hade frågat mamma om mormors gamla kaffekvarn om jag skulle kunna få den, så den hade de tagit med sig... Den är jättesliten men det är ju det som är hela charmen med den. Det är den absolut perfekta färgen. Åh jag är så glad. Det är ju ännu bättre när man vet var ifrån den kommer än om det är någon random-pryl man hittat på loppis. Jag har aldrig träffat min mormor eftersom hon var född 1904 så gick hon bort innan jag kom till (hon var liksom 40 år drygt när hon fick mamma liksom mamma var runt 40 år när hon fick mig) så att ha något efter mormor i mitt hem känns helt underbart även om det är något så litet och slitet som en gammal kaffekvarn...
 

Sedan hade min pappa hittat två par handväskor efter farmor (född 1914) också. De är ifrån 40-talet faktiskt. Jag kommer kanske inte använda dem så mycket (iallafall inte den svarta) men de är väldigt roliga att ha i sin ägo. Just för att de är så gamla men i superskick men också för att de är efter min farmor.
 
Den bruna är självklart snyggast och i bäst skick i remmarna då den svarta har spruckit i sömmen, syns ej på bilden. Kul att spara dem båda två hursomhelst.
 
I veckan ska jag upp på mammas och pappas vind och rota fram fler grejor som jag ska lägga vantarna på!
 
 
40-tal, 40s, Farmor, Mormor, Vintage, gåvor, handväska, handväska 40-tal, handväskor, kaffekvarn, present, retro, sliten, släktklenod, släktklenoder, turkos;
Kommentera här!

Det kommer mera...

Eftersom jag insåg att min förra blogg var påväg att bli alldeles för plottrig med för många kategorier samt att jag nu har insett vad det är som jag oftast postar så valde jag att starta en ny "på-riktigt-blogg" där jag ska gå in helhjärtat för min kärlek till retro/repro/secondhand och vintageprylar och kläder. Några mer alldagliga inlägg lär postas också men jag vill ändå känna att jag har en slags ram att följa!
 
Jag hoppas att alla retroälskare där ute kommer gilla min blogg liksom jag gillar era!
Kommentera här!